Sagt om boken

”Du har skrivit en superb bok. Så sprängfylld av insikt och fina sammanfattningar av stora kunskapsområden. Samtidigt är boken lättillgänglig och känns generös i hur du delar med dig av egna erfarenheter, både professionella, personliga och privata. Detta är en bok att återvända till, många gånger. Formatet inbjuder till sträckläsning och ger också utmärkta möjligheter att strosa genom texten, göra ett nedslag här och där. Detta verkar vara en typ av läsande du inbjuder till, genom hänvisningar som visar på kopplingarna mellan olika avsnitt. Det är SVÅRT att skriva så att ett sådant grepp verkligen fungerar, och du inte bara bemästrar detta, du gör det med bravur. Ditt flytande språk och din tydlighet gör att metoden – att strukturera upp en helhet i olika delar, fördjupa sig i dessa samtidigt som målet ligger på helhetsnivå – också känns tydlig och hanterlig. Boken står utmärkt för sig själv, Som gammal kursdeltagare får boken ett ytterligare värde för mig: jag kan inte undgå att höra din röst genom texten, inte bara i avsnitten ”Helena reflekterar”. För mig blev boken en välkommen påfyllnad och påminnelse om de perspektiv på helhetsledarskap kurserna givit mig.”
– Miriam Björkhem, Enhetschef Metadata, Kungliga Biblioteket

”Lättläst och enkel att ta till sig, och på samma gång otroligt stark och kärnfull. Helena lyckas beskriva helhetsledarskap på ett förståeligt sätt, där hon väver samman sin mångåriga professionella erfarenhet och expertis med mer personliga och privata reflektioner. Tänk vad annorlunda det skulle se ut på många arbetsplatser om chefer och ledare hade koll på det som beskrivs i denna bok!”
– Pernilla Öhlén, affärsområdeschef Innofactor

”Boken är intressant, lätt att förstå och rakt på sak – precis som jag upplevde Helena i verkligheten då hon på ett handfast och mycket engagerat sätt hjälpte Kungliga Biblioteket med kartläggningar, omorganisation och ledningsgrupputveckling. Esset Självkännedom är särskilt berörande, jag anser att det är det viktigaste esset du har som chef.”
– Gunilla Herdenberg, senior rådgivare och f.d myndighetschef Kungliga biblioteket 2013-2019

”Den här boken har jag saknat! Äntligen en ledarskapsbok som lyfter hur viktigt det är att se till ”helheten” inom organisationen. Jag rekommenderar den varmt, läs boken!”
– Christina Burlin, HR-chef Specialfastigheter AB

”Svårare än så här är det inte – dvs. ”styrning, samskapande, självkännedom och skräddarsytt”. Så självklart, men ändå så svårt att få till och så svårt att beskriva och sätta ord på. Det har Helena Zenzé lyckats med! På sitt enkla och verklighetsnära sätt beskriver hon hur man ska få till det för att få dessa delar att samverka. Tack för det – jag kommer att ha användning för många delar när jag inte finner ord för självklarheter eller när jag har en känsla av vad som behövs men inte vet varför. Härligt med reflektionerna – de ger en extra dimension till teorierna. Boken får tio poäng från mig!”
– Annika Magnusson, HR Manager, Nordic Morning Group

”Helhetsledarskap – inte bara det formella, inte bara det organisatoriska, inte bara visionerna – helheten! Den existentiella också. Det mellanmänskliga, samskapande ledarskapet och din självkännedom som överordnad chef, är minst lika viktigt. Bästa ledarskapsboken 2020. Läs den!” Jan Dzedins, Kulturchef Emmaboda Kommun

”Jag kan varmt rekommendera den här boken till dig som har en vilja att utveckla din organisation och ditt ledarskap. Den är lätt att ta till sig och ger flera handfasta tips att nyttja i vardagen. Läs den!”
– Pernilla Reuterhäll, Chef verksamhetsstöd MCD AB