Man ska ha en bra IT-tekniker…

… och en bra frisör, revisor, psykolog, advokat, läkare och bankman (som i mitt fall är en kvinna). Det är heller inte så tokigt att ha en bra partner och en riktigt nära vän, men det kommer just nu i andra hand. ? Jag pratar om professioner – livsviktiga funktioner som förenklar mitt liv.

Idag välte kaffekoppen – igen – eftersom jag då och då envisas med att sitta i min sköna soffa – på hemmakontoret. Den här gången hann jag inte med att parera det flödande kaffet, som med blixtens hastighet strömmade in under tangenterna då muggen välte. Tur i oturen var att tangentbordet lossnade från datorenheten, som klarade sig. Rekommenderar alla ”soff-jobbare” en Surface Pro (en laptop och en surfplatta i kombo, med sammanhållande magnetfäste). Tackar också för att soffan är brun.

När jag upptäckte att tangentbordet gjort sitt gick akutlarmet till min IT-tekniker, som med serviceinriktat lugn fixade fram ett nytt och budade över det till mig på ett ögonblick. Så här sitter jag nu, några timmar senare, och knappar på nya rena tangenter. Tack gode gud för att han finns i mitt liv. Har du en bra IT-tekniker? En person som känner dig, din verksamhet och dina behov? Fascinerat ser jag på när han tar över min skärm: likt en virvelvind flyger markören hit och dit, och vips är problemet löst. Om jag inte hade haft honom hade jag inte alls varit lika glad och min verksamhet inte heller särskilt kostnadseffektiv.

Jag fick en present postad till mig häromdagen från en kund, inslagen i papper med fina snören, där det också fanns ett handskrivet brev bifogat (bara en sån sak). Kommundirektören tackade för en lärorik och inspirerande heldag och lät mig veta att hela ledningen såg fram emot vårt fortsatta samarbete. Jag vill tro att jag kommer att bli en sån där viktig profession och person, som förenklar deras arbetsvardag och bidrar till kostnadseffektivitet och glädje.

28 oktober 2020

/Helena